16 Şubat 2010 Salı

-- Visko Love Visco ve Air Yatak --

Visco ve Air Yatak ile daha konforlu bir uyku sunmayı hedefleyen firmamız, vücudunuza tam uyum sağlayan, vücut ısısı ve basıncına duyarlı visco elastic malzemeden ürettiği yataklarında, 3 boyutlu yapısı ile yüksek esnekliğe sahip Cairfull kumaş kullanmaya başlamıştır.

Avrupa Uyku Araştırma Enstitüsünün (ESRİ) Brüksel'deki Leuven Üniversitesi ile ortaklaşa yaptığı çalışmada, visco elastic yataklarda Cairfull kumaş kullanıldığında, aynı yatakta kullanılan diğer kumaşlara göre gözle görülür bir konfor artışı (ortalama %14) olduğu onaylanmıştır.
 
2009 Interzum Award ödülüne sahip olan Cairfull kumaşta yer alan 3D katman, kumaşın alt ve üst yüzeyini birbirine bağlayan dikey pozisyondaki esnek liflerden oluşmaktadır.
 
Kumaşta alt ve üst yüzeyi birbirine bağlayan esnek liflerin diğer bir özelliği ise, eşsiz bir hava sirkülasyonu sağlamasıdır. Yatağınızın içi hava dolu olacağı için, ısı ve nem en iyi şekilde kontrol ve transfer edilir. Böylece eşsiz hava sirkülasyonu ve nem transfer özellikleri sayesinde terlemeden rahatça uyuyabilirsiniz. Hava sirkülasyonu ve nem transfer özelliğinin bir diğer sonucu ise, mikroorganizmaların üremesini neredeyse imkansız hale getirmesidir.
 
Cairfull 3D kumaşta yer alan dikey pozisyondaki esnek lifler yüzeyde meydana gelen basıncı daha geniş bir alana yayar. Visco elastic yatağın basınç azaltıcı etkisi ile birleşen bu özellik size adeta yerçekimsiz ortamda yatma hissini verir. Cairfull 3d kumaş, visco elastic yataklarda kullanıldığında serinletici etkiye sahiptir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder